De werkdruk in de gemiddelde apotheek ligt hoog. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat er weinig collega's zijn, bijvoorbeeld door verzuim of tekorten op de arbeidsmarkt. De werkzaamheden kunnen langer duren, bijvoorbeeld omdat er langer gezocht moet worden naar (alternatieve) geneesmiddelen. Of het werk is belastender, omdat patienten verbaal agressief kunnen reageren aan de balie.
Wat de reden ook is: als apotheekmedewerker kun je last krijgen van stress. Deze stress blijft niet altijd achter op het werk. Wanneer je de stress meeneemt naar huis merk je dit omdat je bijvoorbeeld eerder geirriteerd bent, fysieke klachten krijgt en minder goed slaapt. De oorzaak kun je vaak niet oplossen, hoe kun je dan toch zorgen voor jouw werkgeluk in de apotheek?
Er zijn verschillende factoren van invloed op werkgeluk. In deze cursus ga je aan de slag met deze factoren. Ook leer je praktische technieken waarmee jij werkstress kun verminderen. Deze zijn ontwikkeld op basis van mindfulness: wetenschappelijk onderbouwde technieken die veel worden toegepast door zorgverleners om in een stressvolle omgeving toch aandacht aan jezelf te blijven geven. Deze cursus volg je als team. Je hebt daarbij oog voor jezelf, maar ook oog voor elkaar.
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur met korte, voorbereidende opdrachten. Bijvoorbeeld een korte vragenlijst voor de eerste bijeenkomst, zodat we de inhoud kunnen afstemmen op de behoefte in jullie team.
Deze cursus kun je volgen als team in de vorm van een incompany cursus, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Je ontvangt na deelname een SBA certificaat van 7.5 cGeaccrediteerd als 'Scholing kleinschalig interactief' voor apothekers voor 7,5 punten.
SBA stimuleert deze incompany cursus omdat het bijdraagt aan een gezonde, veerkrachtige en positieve apotheekbranche. Daarom hebben we besloten om deze aan te bieden met een korting. Je betaalt slechts 2 bijeenkomsten ipv 3. Op deze wijze hopen we tegemoet te komen aan de vraag en invulling van deze onderwerpen binnen de branche.
Deze scholing is mede tot stand gekomen met behulp van de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.