Elk jaar komen ongeveer 1,8 miljoen Nederlanders bij de apotheek voor oogmedicatie. Ze hebben een rood oog, bijvoorbeeld door een infectie of irritatie, glaucoom, een aandoening die geopereerd moet worden zoals staar, of een oogafwijking die wordt gelaserd. Heel vaak schrijft de arts in zo’n geval oogdruppels of een oogzalf voor. Welke zijn dat? En hoe werken ze? Hoe werkt het oog ook alweer precies en hoe ontstaat een oogaandoening?
Dagelijks verstrek jij als apothekersassistent oogmedicatie. Zoals voor alle medicatie geldt ook hier dat het effect pas optreedt als de medicatie juist wordt gebruikt.
Wat ga je leren?
- In deze e-learning leer jij welke geneesmiddelen in oogdruppels er zijn, hoe ze werken en hoe jij je patiënt ondersteunt de medicatie juist te gebruiken. Daarnaast bespreken we kort de bouw en werking van het oog, welke aandoeningen er zijn en wat daarbij de beste behandeling is, of dat het misschien vanzelf overgaat. Als je al deze kennis helder over kunt brengen naar de patiënt, is er een grotere kans op therapietrouw.
- In deze e-learning doorloop je op je binnen 3 weken de theorie, ondersteund door video's en casuïstiek. Je sluit de e-learning af met een toets. Wanneer je minimaal 70% van de vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Deze e-learning heeft een studiebelasting van 3 uur.
Wil je dit onderwerp liever als apotheekteam oppakken? Dat kan! Bekijk onze incompany ‘Casuïstiekbespreking in de apotheek’ voor meer informatie.
E-learning prijs p.p is €25,00