Medicatiebewaking op basis van farmacogenetische parameters kan van belang zijn bij het kiezen van de juiste dosering en het juiste geneesmiddel voor een patiënt. Farmacogenetisch onderzoek vindt in Nederland steeds vaker plaats. Medisch specialisten en huisartsen kunnen dit aanvragen, en de uitslag delen met de apotheek.
De inzet van farmacogenetica neemt toe, zo ook de rol van de (openbare) apotheek. Je zult vaker te maken krijgen met vragen over de invloed van DNA op medicatie en uitslagen te zien krijgen van (commerciële) DNA-testen. Wellicht biedt jouw apotheek wel DNA-testen aan. De rol van de apotheek wordt naar verwachting de komende jaren groter.
"Misschien moet ik toch maar eens in overleg met apotheker/huisarts over een DNA-test, wanneer een patiënt veel bijwerkingen heeft of het geneesmiddel niet werkt."
"Leerzaam en duidelijke cursus over een moeilijk onderwerp."
In deze cursus leer je:
Deze cursus bestaat uit een voorbereidende e-learning van 1 uur en een bijeenkomst van 2,5 uur. De totale omvang is 2,5 contacturen. Je ontvangt voor de voorbereiding en de bijeenkomst een apart certificaat.
Je kunt de cursus incompany volgen als team, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Regelmatig verzorgen wij open inschrijvingscursussen. Je ziet deze verschijnen in de ‘agenda’ op onze website. De open inschrijvingscursussen van dit onderwerp gaan door bij een minimum van 5 deelnemers.
Deze scholing is mede tot stand gekomen met behulp van de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.