Menu

De voorbereiding van je functionerings- of beoordelingsgesprek

Soms moet je een stapje terug doen om verder te kunnen springen. Dus ga je er één of twee keer per jaar eens goed voor zitten: het functionerings- of beoordelingsgesprek. Het is jullie moment om samen terug te blikken én vooruit te kijken. Je neemt de tijd om te kijken naar wat er goed ging en wat je volgend jaar meer, anders of beter wilt. Dat verdient en goede voorbereiding!

Of je in jullie apotheek nu gebruik maakt van een speciaal formulier, zoals wat in de Cao te vinden is, of zonder formulier de gesprekken voert: een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt voor de medewerker én voor de leidinggevende. Zo laat je elkaar zien dat je het belangrijk vindt en vergroot je de kans dat het voor jou en je leidinggevende een waardevol gesprek wordt.

De lijst met inspiratievragen die je op deze pagina kunt downloaden, helpt je te reflecteren op je eigen functioneren. Door de vragen voor jezelf te beantwoorden zet je alle zaken die je graag aan de orde wil stellen alvast op een rij.

Ben je apothekersassistent?
Dan geeft het beroepscompetentieprofiel een complete beschrijving van de competenties die een vakvolwassen assistent nodig heeft om het werk volledig en goed te kunnen doen. Het BCP kan je helpen in kaart te brengen wat je al in de vingers hebt en waar je nog aan wilt werken.

Ben je leidinggevende?
Dan biedt de tool 'De voorbereiding van je functionerings-of beoordelingsgesprek' inspiratie voor open vragen die je tijdens het gesprek kunt stellen. Je kunt hem downloaden op deze pagina.
Kijk ook eens op de pagina 'Het beoordelingsgesprek: terugkijken om vooruit te gaan'. Hier vind je een checklist voor het voorbereiden en voeren van de gesprekken.