Voeding en geneesmiddelen (Online cursus)

Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Na het volgen van deze cursus kunnen deelnemers:

  • De patiënt uitleggen waarom hij zijn geneesmiddel juist niet of juist wel met voedsel moet innemen.
  • Uitleggen wat de effecten zijn van medicatie op voeding en nutriënten en daarmee op de voedingstoestand van de patiënt.
  • Signaleren van problemen met betrekking tot ondervoeding of tekorten.
  • Meedenken hoe je samen met je patiënt tot oplossingen kunt komen voor een goed geneesmiddelengebruik.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe de combinatie van voedsel met geneesmiddelen problemen kan geven
  • Welke geneesmiddelen de voedingsstatus van een patiënt kunnen beïnvloeden en hoe.
  • Belang van een goede voedingstoestand voor zieke en oudere mensen.
  • Herkennen, oplossen en voorkomen van interacties tussen voeding en geneesmiddelen
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 99
  • SBU: 5
  • Bijeenkomsten: 1