Menu

Verslavingen

Incompany
Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

In Nederland zijn er ruim 2 miljoen mensen die verslaafd zijn of een middel misbruiken. Grote kans dat je daar dus ook mee te maken hebt in de apotheek. Hoe herken je verslaving en wat moet je doen als je denkt dat iemand misschien verslaafd is? Hoe kun je afkicken van bepaalde verslavingen? Hoe ga je als apothekersassistente om met medicatieverslaving of vervalste recepten? In deze cursus leer je meer over verslaving en de behandeling van verslaving. Ook is er aandacht voor verschillende situaties die je in de praktijk kunt tegenkomen. Zo kun je patiënten met een (dreigende) verslaving optimaal ondersteunen in de apotheek.

Wat gaan we doen?

In deze cursus leer je welke verslavingen er eigenlijk allemaal bestaan en wat de kenmerken zijn. Wat moet je doen als je denkt dat iemand misschien verslaafd is? In deze cursus leer je meer over verslavingen en de behandeling van verslaving. Er zijn verschillende geneesmiddelen om de behandeling van verslaving te ondersteunen. De behandeling van verslaving is echter breder dan geneesmiddelen alleen. Daarom worden in deze cursus ook de andere onderdelen van de behandeling besproken. Ook komt in deze cursus aan bod hoe je als apothekersassistent omgaat met medicatieverslaving en vervalste recepten. Zo kun je patiënten met een (dreigende) verslaving optimaal ondersteunen in de apotheek.

Wat kun je na de cursus?

  • Verschillende intoxicaties herkennen, zoals alcohol-, drugs- of geneesmiddelenverslaving;
  • bij de uitgifte van geneesmiddelen bij detoxificatie de juiste informatie geven over werking, effect, bijwerkingen, dosering en gebruik;
  • patiënten deskundig adviseren wanneer zij vragen hebben over verslaving en detoxificatie.

Deze cursus bestaat uit een voorbereidende e-learning en een bijeenkomst van 2,5 uur.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

SBA Academie
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 120
  • SBU: 4.5