Vernieuwde RI&E Apotheken vanaf 5 juni online!

Zondag 3 juni 2018
Vernieuwde RI&E Apotheken vanaf 5 juni online!

Wil je op een makkelijke manier zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving in de apotheek? Gebruik dan de vernieuwde Risico-inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) voor apotheken van de SBA. De nieuwe RI&E  is helemaal herzien, heel gebruiksvriendelijk en erkend door het Steunpunt RI&E. Vanaf 5 juni staat hij online en kunnen openbare apotheken hem kosteloos gebruiken.

De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) Apotheken helpt je de gevaren en risico’s voor de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van de medewerkers op te sporen en waar nodig in actie te komen. De SBA ontwikkelde een nieuwe gebruiksvriendelijke RI&E Apotheken die het apothekers en apotheekteams makkelijker maakt om de RI&E uit te voeren, op te volgen en actueel te houden.

Gebruiksvriendelijk met handige extra’s
De RI&E Apotheken is niet alleen gebruiksvriendelijk geworden, hij biedt ook veel handige extra’s:

  • In een dashboard zie je in één oogopslag hoe je er RI&E-technisch voorstaat.
  • Met de superhandige kopieerfunctie kun je de RI&E eenvoudig voor meerdere vestigingen tegelijk invullen.
  • De RI&E is op maat gemaakt voor de openbare apotheek: dus geen onnodige vragen.
  • Geconstateerde knelpunten komen automatisch in je plan van aanpak.
  • Oplossingen en adviezen zijn direct bij de hand via linkjes naar handige (voorbeeld-) protocollen en belangrijke informatiebronnen.
  • Automatische reminders helpen je de openstaande actiepunten op de agenda te houden.

De nieuwe RI&E voor apotheken is ontwikkeld door de SBA samen met de KNMP. Vanaf 5 juni kunnen oude en nieuwe gebruikers zich op www.rie-apotheek.nl aanmelden voor het gebruik van de RI&E Apotheken en lees je hoe het in detail werkt.

Oude RI&E blijft tijdelijk beschikbaar
Apotheken die al van de RI&E Apotheken gebruikmaken zijn via een mail geïnformeerd hoe ze na 5 juni toegang kunnen krijgen tot de gegevens in de ‘oude’ RI&E. Het oude instrument blijft namelijk tijdelijk (tot 31 december 2018) beschikbaar via een ander webadres (url). Alles wat gebruikers moet weten over het gebruik van de 'oude' RI&E hebben we  op een rij gezet op een speciale webpagina.