Vergroot je inzetbaarheid

Vergroot je inzetbaarheid

Hoe kun je in een tijd van veranderingen en hoge werkdruk ervoor zorgen dat je in balans bent en gemotiveerd aan de slag blijft in de apotheek? Onderzoek wat jouw drijfveren zijn in je werk. Voorkom stress, investeer in jezelf en ga slim om met je tijd.

Je inzetbaarheid als apotheekmedewerker is niet alleen afhankelijk van je leidinggevende of je werkomgeving. Je kunt er ook zelf mee aan de slag. Ontdek wat jij nodig hebt om gemotiveerd te blijven werken via de Carrièreankerstest en de Arbeidstevredenheidstest.

Ga ook actief aan de slag met het voorkomen van stress. Lees de stressverminderende tips en doe de productiviteitstest voor tips over meer doen met minder stress.  En werk aan je eigen ontwikkeling, zodat je in de apotheek taken uitvoert waar je energie van krijgt. Doe de test Hoeveel regie heb jij en investeer in je vier intelligentieniveaus: word een bedrijfsatleet!

Voorbeeld: Carrièreankers
Ben je geïnteresseerd in individuele vrijheid of ga je voor macht en status? Veel mensen met een baan hebben, ondanks hun opleiding en ervaring, nooit naar hun drijfveren gekeken. Sommigen zijn daarom toch niet gelukkig in hun werk. Edgar Schein, één van de grondleggers van de organisatiepsychologie, noemt deze drijfveren 'carrièreankers'. Hij onderscheidt de carrièreankers: rijkdom, normen en waarden, creativiteit, onafhankelijkheid, zekerheid, macht, ergens goed in zijn, sociale contacten en status.?Met de Carrièreankertest kom je meer te weten over je motivatie, houding, voorkeur en waarden.

"Belangrijk in balans te blijven"

Apothekersassistent Karin van Boeschoten vindt het belangrijk in balans te blijven. Ze zorgt goed voor haarzelf, onder meer door goed te eten en slapen. Ook sport ze regelmatig. Ze ontspant op vaste momenten en zet dan alle dagelijkse beslommeringen even opzij. Als mensen haar energie kosten, dan gaat zij die uit de weg. Ze volgt regelmatig een cursus om bij te blijven in haar vak en nieuwe inspiratie op te doen. Karin staat ook regelmatig stil bij wat zij belangrijk vindt in het leven en hoe zij zich verder kan en wil ontwikkelen in haar werk.

Voordelen medewerkers: Je krijgt meer inzicht en vertrouwen in jouw kwaliteiten. Je neemt de regie vanuit jouw visie en kiest voor wat jij belangrijk vindt. Jij hebt handvatten voor jouw verdere persoonlijke ontwikkeling. ??

Voordelen leidinggevenden: Medewerkers vertonen energieker en initiatiefrijker gedrag. Een medewerker kan helder aangeven onder welke omstandigheden zijn of haar potentieel het best tot zijn recht komt. Medewerkers nemen actiever deel aan veranderingsprocessen.