Vakgerichte ontwikkeling

Vakgerichte ontwikkeling gaat over het bekwaam blijven in je werk. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, ook binnen de apotheek. Het is belangrijk om deskundig te blijven en je te blijven ontwikkelen zodat je inzetbaar blijft. Daarbij gaat het niet alleen over farmaceutische onderwerpen maar ook juist om andere competenties zoals communiceren met de patiënt en samenwerken. Door bij te blijven, blijf jij dé deskundige en kun je vol zelfvertrouwen je werk (blijven) uitvoeren.

Naast vakgerichte ontwikkeling, dus gericht op je inhoudelijke deskundigheid, heb je ook nog persoonlijke ontwikkeling. Bij persoonlijke ontwikkeling gaat het over vragen als: Waar word je blij van in je werk? Waar krijg je energie van, waar heb je plezier in? Waar ben je goed in? Wat is jouw talent? Het gaat daarbij over je loopbaan, werkplezier, vitaliteit en je duurzame inzetbaarheid.

Bij de SBA helpen we je hier graag bij! We bieden binnen dit thema diverse producten en diensten aan:

  • Het beroepscompetentieprofiel (BCP) geeft een compleet overzicht van alles wat een ervaren apothekersassistent moet kennen en kunnen om de functie volledig te kunnen vervullen. Je hoeft niet in alles een kei te zijn, maar sommige competenties zijn nu eenmaal onmisbaar.
  • In de SBA Kennisbank vind je meer informatie over onder andere hoe je motiverende ontwikkelafspraken maakt en vastlegt in bijvoorbeeld het ontwikkelingsgerichte jaargesprek.
  • Is het plaatje compleet? Kijk dan eens wat de SBA Academie te bieden heeft om jou en je collega’s fit-for-the-job te houden.

Waar wil jij een kei in worden?

Vakgerichte ontwikkeling