Uitgiftegesprekken

Incompany
Open inschrijving
Medewerker
In gesprek met je patiënt

Uitgiftegesprekken voer je iedere dag. Soms verloopt zo’n gesprek geheel naar wens, soms minder. Hoe kun je je uitgiftegesprek zo voeren dat de patiënt zich begrepen voelt, jullie samen de zorgvraag hebben achterhaald en hij zijn geneesmiddelen op een juiste manier gebruikt?

Wat gaan we doen?

In deze cursus leer je hoe je de aandacht van de patiënt vast houdt, ook als dat soms moeilijk is. Je leert daarnaast hoe je kunt herkennen waaraan een patiënt behoefte heeft en wat de patiënt lastig vindt. En uiteindelijk: hoe help jij de patiënt zo goed mogelijk, zodat hij zijn geneesmiddelen op een juiste manier gebruikt?

 Wat kun je na de cursus?

  • Benoemen uit welke elementen een eerste, tweede en vervolguitgifte bestaat.
  • Voeren van een patiëntgericht uitgiftegesprek waarbij je oog hebt en houdt voor de behoeften van de patiënt. 

De cursus bestaat uit één bijeenkomst en heeft een omvang van 2,5 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Je kunt de cursus incompany volgen als team, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Regelmatig verzorgen wij open inschrijvingscursussen. Je ziet deze verschijnen in de ‘agenda’ op onze website. De open inschrijvingscursussen van dit onderwerp gaan door bij een minimum van 5 deelnemers.

Deze scholing is mede tot stand gekomen met behulp van de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 195
  • SBU: 2.5