Menu
Menu

Sneller testen via Brancheloket Apotheken mogelijk

Sneller testen via Brancheloket Apotheken mogelijk

Aangesloten bij het Brancheloket Apotheken? Dan hebt u de mogelijkheid om sneller een Coronatest te laten doen! Hoe? Lees het hier!

De overheid roept iedereen met klachten op zich te laten testen. Het is voor de gezondheid van collega’s en klanten belangrijk dat wij ons hieraan houden. Op dit moment zien wij dat het bij de GGD-testlocaties erg druk is en de uitslag soms lang op zich laat wachten. Om werkgevers hierbij te ondersteunen, biedt Brancheloket Apotheken de optie om sneller een test te laten doen bij Het HuisartsenLab. Dit is een alternatief voor het testen via de GGD. Als dit te lang duurt, dan kan gebruik worden gemaakt van deze oplossing. Op deze manier probeert Brancheloket Apotheken werkgevers te helpen en de wachttijd zo beperkt mogelijk te houden. Als u bent aangesloten bij het Brancheloket Apotheken, dan kunt u hier tegen kostprijs gebruik van maken. 

Een test kan bij voorkeur per mail aangevraagd worden bij: chiquinho.tuhuteru@asr.nl of telefoon: 030-2572858.

Geef bij de aanvraag aan: de naam van de organisatie die de test aanvraagt, de naam en het mailadres van de aanvrager en de naam van de medewerker die getest moet worden. 

Het volgende stroomschema kunt u doorlopen om te bepalen of uw medewerker gebruik kan maken van de testmogelijkheid via Het HuisartsLab: Link naar het stroomschema

Veelgestelde vragen

 

Welke testmethode wordt er gebruikt?
Het HuisartsLab gebruikt dezelfde testmethode als de GGD (PCR test).

Wat gebeurt er met de gegevens, de uitslag en hoe is de terugkoppeling?
Resultaten worden niet teruggekoppeld aan de werkgever. HetHuisartsLab informeert de medewerker persoonlijk over de uitslag van de test via een SMS en e-mail. Hierin staat de testuitslag op duidelijke wijze weergegeven. Bij een positieve test wordt de GGD geïnformeerd.

Is het een sneltest?
Nee, deze zijn nog niet afdoende betrouwbaar.

Op welke manier is de GGD aangesloten?
De GGD heeft de door Het HuisartsLab gebruikte testmethode goedgekeurd. Bij een positieve test legt Het HuisartsLab altijd contact met de GGD.

Is de test vrijwillig?
Wij adviseren je dringend je te laten testen bij klachten. Dit blijft op basis van vrijwilligheid. De overheid roept iedereen met klachten op zich te laten testen. Het is voor de gezondheid van collega’s en klanten belangrijk dat wij ons hieraan houden. Op dit moment zien we dat het bij de GGD testlocaties erg druk is en de uitslag soms lang op zich laat wachten. Daarom bieden we in sommige gevallen de optie om sneller een test te laten doen bij Het HuisartsLab.

Wie vraagt de test aan?
De werkgever vraagt de test aan door een e-mail te sturen naar chiquinho.tuhuteru@asr.nl. Doorloop eerst het bovenstaande stappenschema waarmee u bepaalt of uw medewerker in aanmerking komt voor een test via Het HuisartsLab.

Hoe vraag ik de test aan?
Door een e-mail te sturen naar chiquinho.tuhuteru@asr.nl of telefoon: 030-2572858. Met de volgende gegevens:

  • Naam contactpersoon (aanvrager (werkgever))
  • mailadres contactpersoon (aanvrager (werkgever))
  • naam van de werknemer 

U ontvangt een mail retour van a.s.r./MKB Vitaal (de uitvoerder van het Brancheloket Apotheken) met daarin een vouchercode voor uw medewerker. Overhandig deze mail aan de medewerker. Met deze code kan uw medewerker zich registreren op de site van Het HuisartsLab.

Moet een medewerker reserveren voor een test?
Nee, dat is niet nodig. Nadat de medewerker zich heeft geregistreerd via de website van Het HuisartsLab kan hij/zij zo spoedig mogelijk op een testlocatie langskomen. Hij/zij kan inzien of er voldoende plek is op de gekozen locatie.

Wanneer is de uitslag bekend?
Het HuisartsLab streeft er naar de uitslag van de coronatest binnen 24 uur na de testdag beschikbaar te maken. Uiterlijk 48 uur na de testdag.

Mag de medewerker naar het werk als hij/zij getest is?
Nee, uw medewerker blijft thuis vanaf het moment dat de klachten zijn ontstaan tot het moment dat de uitslag bekend is. Check hier het stroomschema van de Rijksoverheid hierover. 

Wat kost de test?
De test kost € 100 (vrijgesteld van BTW).

Hoe loopt het betalings-/declaratieproces?
Uw medewerker hoeft niet te betalen voor de afname van de test. De kosten (€ 100) worden rechtstreeks door MKB Vitaal gefactureerd aan u. MKB Vitaal is de uitvoerder van het Brancheloket Apotheken.