Schildklieraandoeningen

E-learning
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Zo’n 500.000 mensen in Nederland hebben een chronische schildklieraandoening. Met medicatie kunnen de klachten van schildklieraandoeningen vaak goed worden behandeld. De behandeling met geneesmiddelen luistert wel erg nauw, iets wat nog eens pijnlijk duidelijk werd toen een fabrikant schildkliermedicatie niet langer kon leveren.

Wat ga je leren?

Hoe werkt de schildklier precies, en hoe ontstaan de klachten van schildklieraandoeningen? Welke aandoeningen kunnen schildklierproblemen veroorzaken, en met welke geneesmiddelen worden ze behandeld? In deze e-learning krijg je antwoord op deze vragen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt voor het adequaat begeleiden van patiënten met een schildklieraandoening bij het gebruik van geneesmiddelen.

In deze e-learning doorloop je op je binnen 3 weken de theorie, ondersteund door video's en casuïstiek. Je sluit de e-learning af met een toets. Wanneer je minimaal 70% van de vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Deze e-learning heeft een omvang van 3 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Wil je dit onderwerp liever als apotheekteam oppakken? Dat kan! Bekijk onze incompany ‘Casuïstiekbespreking in de apotheek’ voor meer informatie.

Aanmelden

Om deze e-learning te volgen meld je je hier aan.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 25
  • SBU: 3
  • Bijeenkomsten: Niet van toepassing