Menu
Menu

Ministerie VWS benoemt SBA zij-instroomtraject tot Koploper

Ministerie VWS benoemt SBA zij-instroomtraject tot Koploper

Het SBA zij-instroomtraject ‘Apothekersassistent? Ja. Natuurlijk!’ is door het ministerie van VWS benoemd tot Koploper en is daarmee toegetreden tot het Koplopernetwerk! Het traject voldoet aan de gestelde criteria van het Actie Leer Netwerk. Het ministerie van VWS erkent hiermee dat dit traject een oplossing biedt voor het arbeidsmarktprobleem in onze branche.

Pauline Hoogerwerf (SBA), als projectleider betrokken bij dit traject: “Wat een fantastische erkenning! Natuurlijk hadden we dit natuurlijk nooit gekund zonder alle apothekers die een BBL-plek beschikbaar hebben gesteld! We denken hiermee een mooie bijdrage te leveren aan het oplossen van het arbeidsmarkttekort in de apotheekbranche.” Een van deze apothekers, Rolien Kraaijenhagen, geeft in dit filmpje aan hoe goed het haar is bevallen om mee te doen: Apotheker over zij-instroomtraject.

Over het Koplopernetwerk
Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk van regionale zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid. Samen initiëren de netwerkpartners innovatieve initiatieven. Zo leveren ze een concrete bijdrage aan de aanpak van de personeelstekorten in de zorg en welzijnssector. Het Actie Leer Netwerk versnelt de samenwerking. En verbindt en faciliteert de opschaling van regionaal naar landelijk en weer terug.

Op de website van Actie Leer Netwerk staat een mooie beschrijving van het zij-instroomtraject en waarom het benoemd is tot een Koploper.