SBA Subsidiewijzer 2018 nu beschikbaar

Donderdag 14 juni 2018
SBA Subsidiewijzer 2018 nu beschikbaar

De SBA Subsidiewijzer is geüpdatet. Van 2 juni tot 17 september kan er voor BBL’ers subsidie aangevraagd worden via de subsidie Praktijkleren. Ook is het weer mogelijk om subsidie voor stagiairs aan te vragen via de subsidie Stageplaatsen in de zorg. Daarnaast zijn er vier nieuwe subsidieregelingen toegevoegd met name gericht op milieu, duurzame inzetbaarheid en het stimuleren van arbeidsmarktparticipatie.

In de SBA Subsidiewijzer staan alle subsidiemogelijkheden die voor openbare apotheken relevant kunnen zijn. In mei is de Subsidiewijzer geactualiseerd. Naast de al bekende subsidieregelingen Praktijkleren en Stageplaatsen in de zorg, zijn er in totaal vier nieuwe subsidies opgenomen.

 • De regeling Milieu-investering Aftrek; Heb je in de apotheek geïnvesteerd in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, dan kan deze regeling interessant zijn.
 • De regeling Stichting Instituut GAK; Loopt er of denk je erover om in je apotheek een project te starten waarmee je wellicht ook de sociale zekerheid of arbeidsmarktparticipatie bevordert? Dan kan je een subsidieaanvraag indienen bij Stichting Instituut GAK.
 • De regeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren bestaat uit 7 soorten subsidies waar mkb-bedrijven voor in aanmerking kunnen komen als zij zich aansluiten bij innovatieactiviteiten.
 • De Suzanne Hovinga Stichting stimuleert met subsidies de activiteiten op het gebied van onder andere biofarmaceutische en biomedische wetenschappen.

In de Subsidiewijzer vind je alle relevante informatie – voorwaarden, deadlines en adressen - voor het aanvragen van de subsidies overzichtelijk bij elkaar.

Bekijk ook

 • SBA Subsidiewijzer

  SBA Subsidiewijzer

  De SBA Subsidiewijzer is samengesteld voor de sector openbare apotheken. Het doel van de wijzer is apotheekorganisaties beter gebruik te laten maken van subsidie ins...

  Lees meer »