Samenwerken in je team

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dat geldt zeker in de apotheek. Om ook tijdens een drukke dag alles vlot te laten verlopen én het prettig te hebben met elkaar is goed samenwerken essentieel. Daar is eigenlijk iedereen het over eens. Maar waarom lukt dat dat dan toch niet altijd? En hoe kun je samen bereiken dat elke collega tot haar recht komt, haar bijdrage kan leveren en zich onderdeel voelt van het team?

Iedereen is anders
En dat is maar goed ook. De best presterende teams bestaan uit heel verschillende mensen. Daardoor kun je optimaal profiteren van elkaars kwaliteiten, ben je als team flexibeler en kun je veel van elkaar leren. Dat lukt het best als je elkaar goed kent, weet wat ieders kwaliteiten en interesses zijn en de moeite neemt om elkaar te begrijpen.

Samen kom je verder
Drukte in de apotheek, onbegrip bij patiënten, steeds veranderende afspraken met verzekeraars, onderbezetting in je team …. Voor deze uitdagingen willen jij en je collega’s graag een oplossing. Want het maakt dat je soms niet meer met plezier aan het werk bent.

Gelukkig is daar iets aan te doen. Samen nadenken over slimme werkprocessen bijvoorbeeld. Werken aan jullie gezamenlijke ontwikkeling. Misschien helpt het om eens goed in kaart te brengen hoe het zit met jullie werkdruk en werkplezier. SBA helpt je. Met cursussen, tools en producten.

Maak er iets moois van, samen!

Samenwerken in je team