Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RIE)

Waarom een RI&E-instrument?
Iedere apotheek is verplicht een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) uit te voeren. Een RI&E vormt als het ware het fundament van het arbobeleid. Pas als je weet waar de risico’s liggen, kun je de juiste maatregelen nemen. De SBA helpt je hiermee door een RI&E te ontwikkelen specifiek gericht op de Openbare Apotheken, met daarin aandacht voor de veelvoorkomende risico’s voor jouw werkomgeving.

Met een branche RI&E alle relevante risico’s op een rij
De RI&E Openbare Apotheken is gemaakt in nauwe samenwerking met werkgevers en werknemers in de branche. Het gebruik van dit erkende RI&E-instrument bespaart tijd én geld! Apotheken met maximaal 25 werknemers die het erkende RI&E-instrument van hun branche gebruiken, krijgen vrijstelling van de RI&E-toetsing. Bovendien weet je als apotheker dat je geen risico’s over het hoofd ziet en word je niet lastig gevallen met vragen over onderwerpen die niet relevant zijn. Dit maakt het opstellen van een RI&E nét even makkelijker.

Van inventarisatie naar actie
De RI&E Openbare Apotheken vul je online in. Na afloop heb je direct een overzicht van verbeterpunten. Zo weet je meteen wat je nog kunt doen om een veilige werkomgeving te waarborgen.

De rol van de SBA
De SBA zorgt ervoor dat de RI&E regelmatig wordt geactualiseerd en dat de erkenning tijdig wordt verlengd. Het instrument wordt kosteloos ter beschikking gesteld aan alle openbare apotheken die onder de Cao Apotheken vallen.

Klik hier om direct naar de website van de RI&E te gaan.

Meer weten over de voordelen van een RI&E, de preventiemedewerker en de verantwoordelijkheden van een werkgever? Het Steunpunt RI&E biedt veel informatie voor werkgever én werknemers.