Reuma

E-learning
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Een op de negen Nederlanders heeft een vorm van reuma. Eigenlijk is reuma een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Hierbij ontstaan chronische ontstekingen in gewrichten, spieren en pezen. Voor alle verschillende aandoeningen zijn ook weer geneesmiddelen, vaak bedoeld om de ontstekingsactiviteit te onderdrukken.

Wat gaan we doen?

In deze e-learning leer je meer over verschillende reumatische aandoeningen, geneesmiddelen voor reumatische aandoeningen en andere behandelingen. Zo weet je waar je op kunt letten bij het uitgeven van geneesmiddelen aan patiënten met reumatische aandoeningen. 

Wat kun je na de cursus?

Na afloop van deze cursus kun je:

  • Patiënten met een reumatische aandoening adequaat begeleiden en informeren over hun geneesmiddelengebruik.
  • In de praktijk een patiëntgericht uitgiftegesprek voeren waarbij je oog hebt en houdt voor de behoeften van de patiënt.

In deze e-learning doorloop je op je binnen 3 weken de theorie, ondersteund door video's en casuïstiek. Je sluit de e-learning af met een toets. Wanneer je minimaal 70% van de vragen goed hebt beantwoord, ontvang je een certificaat. Deze e-learning heeft een omvang van 3 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Wil je dit onderwerp liever als apotheekteam oppakken? Dat kan! Bekijk onze incompany ‘Casuïstiekbespreking in de apotheek’ voor meer informatie.

Aanmelden

Om deze e-learning te volgen meld je je hier aan.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 25
  • SBU: 3
  • Bijeenkomsten: Niet van toepassing