Menu

Persoonlijke ontwikkeling

Jouw werkplezier en motivatie zijn het grootst als je binnen een team de gelegenheid én het vertrouwen krijgt om je talenten in te zetten en merkt dat je daarmee ook mooie dingen bereikt. Hoe je dat doet kan voor iedereen anders zijn. De een haalt voldoening uit goede gesprekken met patiënten, de ander veert op bij het begeleiden van een leerling-assistent. Jij bent misschien op je best als je alles op alles moet zetten om het werk gedaan te krijgen.

Jouw bijdrage aan het apotheekteam of aan goede patiëntenzorg is dus niet alleen afhankelijk van je farmaceutische kennis, maar ook van de manier waarop je je werk doet. Ben je een organisatietalent? Een kei in communiceren? Heb je oog voor detail of juist een antenne voor de grote lijnen? Het één is niet beter of meer dan het ander. Het gaat erom te weten wat jouw kwaliteiten zijn. En wat er voor nodig is om die optimaal te benutten.

Misschien komt je kennis van ziektebeelden beter uit de verf als je je meer op je gemak voelt in het contact met patiënten? Of bereik je meer met je organisatietalent als je wat handiger zou zijn met de computer? Heb je een talent voor kwaliteitszorg, maar moeite met het managen van je tijd en taken?

De SBA helpt je graag op weg.

  • In het Beroepscompetentieprofiel (BCP) lees je welke competenties en kwaliteiten je als apothekersassistent in huis moet hebben om je vak goed uit te kunnen voeren. Over welke kwaliteiten en competenties beschik jij al en welke competenties kun je wellicht nog verder ontwikkelen?
  • Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) kun je, samen met je leidinggevende, in kaart brengen aan welke competenties jij wil gaan werken.
  • Op de kennisbank vind je tips voor het maken van motiverende ontwikkelafspraken
  • In ons cursusaanbod vind je cursussen gericht op je professionele ontwikkeling (inhoudelijk en communicatief) maar ook cursussen gericht op bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteit, coördinerende of leidinggevende taken of een rol als leerlingbegeleider.

Veel leer- én werkplezier gewenst!

Persoonlijke ontwikkeling