Menu

Persoonlijke effectiviteit

Incompany
Open inschrijving
Assistent
Persoonlijke ontwikkeling
Wat zijn jouw sterke punten? Welke doelen stel jij jezelf? En hoe kun jij je talenten effectiever inzetten zodat jij je doelen ook bereikt? Het antwoord op deze vragen kan je helpen om beter richting te geven aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling binnen je werk in de apotheek. Persoonlijke effectiviteit is een manier om je gedrag effectief en doelgericht in te zetten. Mensen zijn het meest effectief als zij dat wat ze graag doen en wat ze goed kunnen, gericht kunnen inzetten om hun doelen te bereiken. Je krijgt dan meer voor elkaar, je benut je talenten beter en hebt meer plezier in je werk.
 
In deze cursus ga je dus op zoek naar je eigen kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen om vervolgens te kijken hoe je die zelfkennis kunt gebruiken om je eigen ontwikkeldoelen vast te stellen. Ten slotte ga je kijken wat er nodig is om jouw doelen ook daadwerkelijk te bereiken. 
Deze cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur.
 
Wat ga je leren?

1. Wat is persoonlijke effectiviteit? Wat verstaan we precies onder persoonlijke effectiviteit? En wat levert het jou en de apotheek op als jij beter in staat bent je talenten gericht in te zetten?

2. Kernkwaliteiten. Iedereen heeft een aantal eigenschappen die waardevol kunnen zijn als je ze op de juiste manier weet te benutten. Hoe kun je deze kwaliteiten en het gedrag dat ermee samenhangt bij jezelf ontdekken?

3. Groeien en ontwikkeling. Zelf richting geven aan je ontwikkeling brengt je verder. Maar hoe doe je dat? Hoe ontdek je welke gedachten jou kunnen afremmen in het behalen van je doelen en hoe zet je deze belemmerende gedachten om in helpende gedachten?

4. De lerende apotheek. Als medewerkers in de apotheek zich blijven ontwikkelen, betekent dat meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Hoe kun je in de apotheek van én met elkaar blijven leren?

Tijdens de twee bijeenkomsten die volgen kun je vragen stellen, ga je dieper in op de onderwerpen en ga je met medecursisten aan de slag om de theorie in de praktijk toe te passen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
  • Persoonlijke ontwikkeling;
  • Fixed en growth mindset;
  • Kernkwadranten;
  • Feedforward;
  • Belemmerende en helpende gedachten;
  • Doelen stellen;
  • Leren en veranderen.

We kunnen deze cursus ook voor je hele apotheekteam organiseren. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl of neem contact op met onze cursuscoördinatoren op 030-6008520.

 

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

SBA Academie
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 225
  • SBU: 8