Palliatieve zorg

Incompany
Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

In de cursus palliatieve zorg bespreken we hoe je als assistenten palliatieve zorg kunt verlenen. Zo kun je patiënten, naasten en andere zorgverleners begeleiden en ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen en ken je de rol van de apotheek bij palliatieve zorg. Je leert over de verschillende stadia van palliatieve zorg, over pijnbestrijding in de palliatieve fase en hoe je je palliatieve zorg kunt afstemmen op de patiënt en kunt organiseren in de apotheek.

Met de eerste aanzet voor een plan van aanpak kun je de dag na de cursus direct aan de slag met palliatieve zorg in jouw apotheek!

Na afloop van de cursus:

  • weet je wat palliatieve zorg is en kun je de verschillende stadia herkennen;
  • kun je aan de balie signaleren of iemand palliatief behandeld wordt;
  • kun je patiënten, naasten en andere zorgverleners begeleiden en ondersteunen bij palliatieve zorg;
  • kun je de zorg nog beter afstemmen op de wensen en de behoeften van de patiënt.

De cursus bestaat uit een e-learning en een bijeenkomst van 2,5 uur, en heeft een omvang van 5 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Deze cursus kun je volgen als team in de vorm van een incompany cursus, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Regelmatig verzorgen wij open inschrijvingscursussen. Je ziet deze verschijnen in de ‘agenda’ op onze website. De open inschrijvingscursussen van dit onderwerp gaan door bij een minimum van 5 deelnemers.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 195
  • SBU: 5