Nieuwe pensioentool

04-05-2023
Nieuwe pensioentool

Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over gezond, veilig en met plezier werken. Het gaat ook over tijdig nadenken over de laatste fase van je loopbaan en je pensionering. De nieuwe online tool Geldplan Bijna Pensioen van het Nibud helpt daarbij. Deze tool is door elke werknemer in iedere sector te gebruiken.

Met Geldplan Bijna Pensioen kunnen mensen de noodzakelijke stappen naar keuzes rondom hun pensioen doorlopen. Welke potjes zijn er voor later? Welke regelingen zijn er vanuit de werkgever? Kan ik misschien eerder of later stoppen met werken? Uit het (anoniem) beantwoorden van vragen in de online tool volgt een actieplan waarin staat wat werknemers kunnen doen en regelen.

Meer grip op pensioen
De tool wil werknemers grip geven op hun financiële (pensioen)toekomst, begrip bieden voor de eigen situatie en inzicht geven in wat zij kunnen doen. Werknemers kunnen de uitkomsten gebruiken om zelf stappen te zetten. Of als voorbereiding op een gesprek met bijvoorbeeld hun werkgever, een financieel adviseur of in het contact met hun pensioenuitvoerder. Kortom: een wegwijzer voor mensen met hun pensioen in zicht. Het Nibud ontwikkelde de pensioentool met MDIEU-subsidie. De tool is gratis beschikbaar voor iedereen.

Op de website van het Nibud vind je meer informatie over de pensioentool.

Bron voor de tekst: nieuwsbrief MDIEU