Leefstijladvies aan de balie

Incompany
Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Apotheekmedewerkers worden doorgaans gezien als laagdrempelige zorgverleners waar patiënten veel vertrouwen in hebben en waar ze altijd terechtkunnen. Oók met vragen over hun leefstijl en de invloed daarvan op hun gezondheid. In de cursus ‘Leefstijladvies aan de balie’ leer je hoe jij de patiënt kunt helpen om de gezondheid te verbeteren, daar waar medicatie onvoldoende oplossing biedt.

Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat een gezonde leefstijl een belangrijke bijdrage kan leveren aan het voorkomen of behandelen van vele klachten en ziektes, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. De Covid - pandemie heeft dit nog eens extra benadrukt en laat zien dat een gezonde leefstijl medebepalend is voor een gunstiger beloop van de infectie. Met een gezonde leefstijl krijgt de patiënt meer regie over zijn eigen gezondheid, verbetert zijn vitaliteit en neemt het gebruik van medicatie af.

Tijdens deze cursus behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  • De leefstijlfactoren die aantoonbaar invloed hebben op de gezondheid, uitgaande van bijvoorbeeld de theorie van de ‘BlueZone’ en het ‘Leefstijlroer’ van Arts & Leefstijl;
  • Hoe een gezonde leefstijl, het effect van een behandeling bij (chronische) ziekte kan ondersteunen en het risico op bepaalde chronische ziekten kan verkleinen (bijvoorbeeld insulineresistentie);
  • Op welke vragen van de patiënt, jij een passend advies kunt geven en waarnaar je kunt doorverwijzen voor hulp;
  • Hoe jij zelf op een prettige manier het gesprek over leefstijl met de patiënt kunt starten, bijvoorbeeld tijdens de eerste uitgifte, het ophalen van herhaalmedicatie en medicatiereviewgesprekken.

Ben jij je er ook steeds meer van bewust dat patiënten veel zelf kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren en dat medicatie alleen vaak onvoldoende oplossing biedt? Of wil je graag kunnen helpen als je patiënt vraagt wat hij zelf kan doen aan zijn gezondheid en leefstijl? Dan is deze cursus over leefstijl in de apotheek echt iets voor jou!

Doelgroep: Apothekersassistenten, apotheekteams 

Deze cursus bestaat uit een e-learning met een voorbereidingsopdracht en een bijeenkomst van 2,5 uur, en heeft een omvang van 5 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Deze cursus kun je volgen als team in de vorm van een incompany cursus, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Regelmatig verzorgen wij open inschrijvingscursussen. Je ziet deze verschijnen in de ‘agenda’ op onze website. De open inschrijvingscursussen van dit onderwerp gaan door bij een minimum van 5 deelnemers.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 195
  • SBU: 5
  • Bijeenkomsten: 1