Instroom nieuwe collega's

Apotheekwerk is teamwork. Je werkt intensief met elkaar samen in, maakt van alles mee op een dag en het tempo ligt vaak hoog. Dan is het belangrijk dat je niet alleen met voldoende mensen bent, maar ook dat jullie samen een goede match zijn. In sterke teams vullen collega’s elkaar aan. Maar hoe vind je die collega die past in jullie apotheek en iets nieuws toevoegt aan wat er al is? Dat begint met weten wie je zoekt, waar je die collega kunt vinden en hoe je de nieuwe kracht een goede start kunt geven. De SBA helpt je bij elke stap.

Waar vind je die fijne collega?
SBA Apotheekwerk
is dé vacaturebank voor de apotheek. 85% van alle apotheekjobs is hier te vinden.  Dus ook jouw toekomstige collega gaat hier als eerste zoeken. Plaats er zonder kosten je (stage)vacature. Job alerts zorgen ervoor dat de kandidaat meteen op de hoogte is en jij krijgt hun sollicitaties meteen in je mailbox. Game, set, match!
Collega’s die op latere leeftijd voor het vak kiezen, blijken het goed naar hun zin te hebben in de apotheek. De SBA BBL-aanpak ondersteunt apothekers bij de werving én selectie van zij-instromers. De betrokkenheid van het werkveld, de korte lijntjes met de ROC’s, en het assessment op maat, leiden tot tevreden apothekers en gemotiveerde kandidaten. In alle opzichten geslaagd!

Weten wie je zoekt
Het beroepscompetentieprofiel (BCP) beschrijft welke competenties en kwaliteiten de vakvolwassen apothekersassistent in Nederland op dit moment in huis moeten hebben om het vak goed uit te oefenen. Zo geeft het een helder beeld van wat de werkgever en de collega’s van een apothekersassistent mogen verwachten.
Het kwalificatiedossier (KD) beschrijft de eisen waaraan de beginnend beroepsbeoefenaar moet voldoen om zijn diploma te behalen. Het KD vormt de basis voor het mbo-onderwijs. Op basis van de hierin beschreven diplomaeisen, maken scholen hun onderwijsprogramma.
Het BCP en KD helpen je te bepalen welke kwaliteiten je graag aan het team wil toevoegen. Neem die wensen op in je vacaturetekst en vraag er gericht naar tijdens het selectiegesprek. Hoe beter je weet wat je zoekt, hoe groter de kans dat je het zult vinden.

Een goed begin is het halve werk
Nieuwe collega’s, veel informatie, een andere weekroutine, de ongeschreven regels van de apotheek… Zelfs de meest gemotiveerde kandidaat, kan wel wat hulp gebruiken. Een goede start maakt van een nieuweling een blijvertje. Wil jij een pro worden in het begeleiden van leerlingen en nieuwe collega’s? Dan hebben we precies de cursus die je zoekt.
Goede zorg in de apotheek hangt onlosmakelijk samen met een apotheekteam met voldoende 'menskracht'. Met een krappe arbeidsmarkt en vergrijzend Nederland is dat een uitdaging voor veel apotheken. Waar uitdagingen zijn, zijn er ook kansen. Grijp jij die van jou?

Instroom nieuwe collega's