Menu
Menu

Een ziek kind en werken: Hoe ga ik hier mee om?

Ik heb 3 kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 7 jaar. Mijn man is door de week bijna altijd van huis. Hij werkt in de luchtvaart en zit dus veel in het buitenland. Door de week sta ik er alleen voor. Niet erg, zolang alles maar gewoon doorloopt en er geen bijzonderheden zijn. Vorige week zat ik echter echt met mijn handen in het haar. Mijn jongste zoon van 2 jaar kwam uit bed morgens met flinke koorts. Hij gaat die dag altijd naar de kinderopvang. Daar kon ik hem dus vanwege de koorts niet heen brengen. Familie heb ik niet in de buurt dus om 8.00 uur heb ik mijn werkgever gebeld dat ik thuis was met een ziek kind. Hij klonk niet heel blij en dat snap ik want hij had natuurlijk een probleem me de personele bezetting. Maar ja, ik had geen andere optie. 

Werk en gezin combineren is niet altijd even makkelijk, maar er zitten ook voordelen aan. Hoe zit dat en hoe maak je nou de beste combinatie tussen carrière en kinderen? Opvoedkundigen hebben tips.Lees het artikel op nu.nl.

https://www.nu.nl/werk/5577317/gezin-en-werk-elkaar-beinvloeden.html

Vandaag
Als je kind ziek is, wil je natuurlijk het liefst thuis blijven. Maar je werk wacht ook. Het is handig om vooraf al na te denken over hoe om te gaan met een dergelijke situatie als deze zich voor doet. Het is goed om hier afspraken over te maken met je (eventuele) partner). Wat kan hij/zij dan hierin betekenen? Of is er een buurvrouw, vriendin of familie waar je terecht kunt met je zieke kind?

Morgen
Het is goed om te overleggen met je werkgever wat mogelijkheden zijn. Wellicht kun je ruilen met een collega, kun je nog een paar uurtjes komen of misschien kun je thuis wat werkzaamheden verrichten? Het is goed om samen na te denken over mogelijkheden. Het is goed om hier ook vooraf al over na te denken. 

Mocht je niets anders kunnen regelen dan kun je overwegen in goed overleg met je werkgever om gebruik te maken van wettelijke regelingen. Je kunt voor meer informatie contact opnemen met de servicedesk van de SBA. Klik hier voor de contactgegevens.