Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers betekent dat medewerkers én werkgevers ervoor zorgen dat ze zich kunnen aanpassen aan veranderingen die zich voordoen en dat zij fit en met plezier aan het werk zijn en blijven.

Door de verhoogde pensioenleeftijd zullen medewerkers steeds langer doorwerken. Tegelijkertijd moeten medewerkers wendbaar zijn door de snelle veranderingen om hen heen die invloed hebben op hun werk. Niet voor niets is het daarom van belang dat medewerkers zich in elke levensfase kunnen blijven ontwikkelen met behoud van welzijn en werkplezier.

Een ondersteunend werkklimaat, met voldoende mogelijkheden vanuit de organisatie en een leidinggevende die medewerkers ondersteunt waar nodig, is belangrijk om medewerkers te binden en te behouden.

Medewerkers, apothekers en leidinggevenden hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om duurzaam inzetbaar, fit en met plezier aan het werk te zijn en te blijven.


In februari en maart 2022 hebben er webinars plaatsgevonden voor apothekers en leidinggevenden met als thema ‘Binden en behouden van je medewerkers’. Extra informatie en de presentatie van het webinar kun je op deze pagina vinden onder ‘Downloads’. In de presentatie staan voorbeelden hoe je aandacht kunt besteden aan duurzame inzetbaarheid in de eigen apotheek. Deze voorbeelden zijn door apothekers en leidinggevenden uit de openbare apotheekbranche aangedragen. Tijdens het webinar zijn vragen gesteld via Mentimer over hoe men omgaat met duurzame inzetbaarheid en het bevorderen van werkplezier. Een voorbeeld van de uitkomsten is toegevoegd.

Wil je meer weten over de huidige en toekomstige knelpunten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, kijk dan in de sectoranalyse.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met onze servicedesk.