Cholesterol en hoge bloeddruk (Online cursus)

Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Wil jij meer leren over de werking van het hart- en vaatstelsel en wat een te hoge cholesterol en een te hoge bloeddruk hiervoor betekenen?

Er bestaan heel veel hart- en vaatziekten, denk onder andere aan: een hartinfarct, een beroerte, angina pectoris (pijn op de borst) en etalagebenen.
Belangrijke risicofactoren die de kans op hart- en vaatziekten verhogen, zijn: hoge bloeddruk, hoog cholesterol, en verschillende factoren in leefstijl, zoals roken, ongezond eten en weinig bewegen. Van de Nederlanders tussen 30 en 70 jaar heeft een derde een hoge bloeddruk en een kwart een te hoog cholesterol. Ruim een op de vier Nederlanders overlijdt aan een hart- en vaatziekte. 

Leerdoelen

  • patiënten voorzien van deskundige informatie bij een eerste en vervolguitgifte van medicatie bij cholesterol en hoge bloeddruk;
  • op de juiste manier omgaan met meldingen van interacties en contra-indicaties;
  • deskundig en proactief informeren over het voorkómen van en inspelen op mogelijke bijwerkingen;
  • adviezen geven over een juist leefstijl.

Onderwerpen
In deze cursus leer je over de werking van het hart- en vaatstelsel en wat een te hoog cholesterol en te hoge bloeddruk hiervoor betekenen. Ook leer je over de  risicofactoren en hoe je ze aanpakt. Wat vertel je de cliënt over hoge bloeddruk en cholesterol? Hoe kan de cliënt zelf gezonder leven en het risico op aandoeningen verlagen? En welke medicijnen tegen hoge bloeddruk en hoog cholesterol zijn er en hoe adviseer je hierover.  
De cursus bestaat uit een online bijeenkomst van 2,5 uur en een e-learning.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 99
  • SBU: 5
  • Bijeenkomsten: 1