Bijwerkingen, interacties en contra-indicaties

Incompany
Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Wil jij bijdragen aan medicatieveiligheid en het bevorderen van de therapietrouw?

Als apothekersassistent ben je de aangewezen persoon om patiënten te informeren over bijwerkingen en interacties van geneesmiddelen. Bovendien kun je eventuele contra-indicaties signaleren.

In deze cursus worden de bijwerkingen van veelgebruikte geneesmiddelengroepen behandeld en komen de meest voorkomende interacties en contra-indicaties voorbij, zodat je goed voorbereid bent voor de praktijk.

Na deze cursus kun je patiënten beter adviseren en voorlichten over bijwerkingen, interacties en contra-indicaties. In het e-boek komt alle theorie met betrekking tot dit thema voorbij en in de klassikale bijeenkomst oefen je verder met verschillende situaties in de apotheek.

Leerdoelen

• benoemen wat bijwerkingen, interacties en contra-indicaties zijn;
• bijwerkingen en interacties herkennen en beoordelen;
• nieuwe bijwerkingen signaleren en rapporteren;
• patiënten advies geven bij vragen over bijwerkingen, interacties en contra-indicaties.

Onderwerpen
In deze cursus worden de bijwerkingen van veelgebruikte geneesmiddelengroepen behandeld en komen de meest voorkomende interacties en contra-indicaties voorbij, zodat je goed voorbereid bent op de praktijk en in staat bent om zelfstandig interacties af te handelen.
De cursus bestaat uit een bijeenkomst van 2,5 uur en een e-learning, en heeft een omvang van 5 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Deze cursus kun je volgen als team in de vorm van een incompany cursus, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Regelmatig verzorgen wij open inschrijvingscursussen. Je ziet deze verschijnen in de ‘agenda’ op onze website. De open inschrijvingscursussen van dit onderwerp gaan door bij een minimum van 5 deelnemers.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 195
  • SBU: 5