Menu

Belang stages en leerbanen voor opleiding apothekersassistent

10-03-2022
Belang stages en leerbanen voor opleiding apothekersassistent

Uit cijfers van het SBB-meldpunt Stagetekorten blijkt een toename van tekorten in onder andere de opleiding Apothekersassistent. 

Mbo-scholen merken dat het steeds lastiger is stageplaatsen te vinden, vooral voor de eerstejaarsstages is er een tekort. Om de arbeidsmarkttekorten op te vangen, zijn stages en leerbanen hard nodig.

Apotheekteams spelen een belangrijke rol bij het opleiden van nieuwe collega’s. Een warm welkom in de apotheek en een fijne stage-ervaring hebben positieve invloed op de studieresultaten en op het behoud van de studenten voor het beroep. Met name voor de eerstejaarsstagiaires geldt dat de kennismaking en de werkzaamheden die je de stagiaire biedt niet alleen belangrijk zijn voor het beroepsbeeld, maar ook voor het bindend studieadvies (BSA) dat volgt aan het eind van het eerste studiejaar. 
 

Apotheken die opleiden moeten door SBB erkend zijn als leerbedrijf. De meeste apotheken zijn dat. Check via deze link of ook jouw apotheek erkend leerbedrijf is. Is dat nog niet het geval dan kan je erkenning aanvragen via de SBB-website. 

Geef op stagemarkt.nl aan of de apotheek een BOL- en/of BBL-plek beschikbaar heeft, zodat studenten deze makkelijk kunnen vinden. Op de website van vacaturebank Apotheekwerk kunnen openbare apotheken kosteloos een BBL-vacature plaatsen. 

Omdat het goed begeleiden van stagiaires belangrijk is bieden wij de SBA-cursus 'Leerlingbegeleiding' aan. De eerstvolgende cursus start op 7 april a.s. in Alkmaar en een volgende vindt plaats in Dordrecht. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Ook kun je bij SBB diverse workshops volgen.

Data & Locaties cursus 'Leerlingbegeleiding':
Alkmaar: 
7 en 21 april 9.30-16.30 uur
Dordrecht: 16 en 30 juni 9.30-16.30 uur