Menu
Menu

BBL-subsidieaanvraag doen? Lees eerst even dit!

BBL-subsidieaanvraag doen? Lees eerst even dit!

Soms bellen werkgevers voor een BBL-subsidieaanvraag naar de SBA. De SBA voorziet niet in deze dienstverlening, maar kan je wel informeren over waar je terecht kunt voor welke subsidie. Let op: voor een BBL'er die dit schooljaar ('20-'21) is gestart, kan pas in de zomer 2021 subsidie worden aangevraagd. In het geval van een subsidieaanvraag SectorplanPlus is eerder actie vereist!

Hieronder vind je in het kort de drie mogelijke BBL-subsidies, en een link naar nog meer informatie. De subsidies zijn stapelbaar, dus je mag ze alle drie benutten voor dezelfde BBL'er.

1. Subsidie SectorplanPlus (SPP)
De verantwoordingsdocumenten ten behoeve van een subsidieaanvraag SPP, kun je uploaden in je persoonlijke SPP-portal. Heb je vragen? Lees dan eerst hier meer informatie over de subsidiemogelijkheden  (kijk onder kopje 'Subsidies BBL' onderaan de pagina) of neem contact op met het Shared Service Center Regioplus via telefoon: 088-0182830 of met de regionale projectleider; dat is de afzender van de mailupdates die je als aanvrager regelmatig ontvangt. 

2. Subsidie Stagefonds Zorg en
3. Subsidie 
Praktijkleren
Op dit moment is er voor deze subsidieaanvragen nog geen actie vereist. Deze subsidies worden achteraf aangevraagd nadat het studiejaar waarvoor de BBL-subsidie wordt aangevraagd is afgerond. De aanvraagperiode start in de zomer van 2021. Exacte data voor opening van het subsidieloket worden pas in het voorjaar bekend. Lees hier meer informatie over de subsidiemogelijkheden (kijk onder kopje 'Subsidies BBL' onderaan de pagina).

Houd vooral de nieuwsberichten op de SBA-website in de gaten: rond mei/juni 2021 vind je daar een update.