Antistolling en trombose

Incompany
Open inschrijving
Medewerker
Vakgerichte ontwikkeling

Wil jij meer weten over welke antistollingsmedicijnen er zijn, en wat de werking, bijwerkingen, interacties en contra-indicaties zijn?

Gemiddeld 900 mensen per apotheek gebruiken antistollingsmedicijnen: medicijnen die de stolling van het bloed verminderen of vertragen. Ze worden ook wel bloedverdunners genoemd, maar dit is eigenlijk niet de juiste naam. Het bloed wordt niet dunner, het stolt alleen minder snel. 
Wie gebruiken antistollingsmedicijnen? Mensen die bijvoorbeeld trombose hebben, maar ook mensen die hart- of herseninfarcten hebben gehad. 

In de cursus wordt extra aandacht besteed aan DOAC’s. Je leert patiëntgericht en proactief te adviseren met het oog op antistollingsmiddelen. 

Leerdoelen:

  • Patiënten voorlichten bij de uitgifte van antistollingsmedicijnen over de werking, bijwerkingen, interacties en juiste gebruik van het geneesmiddel;
  • Patiënten herkennen die last hebben een trombosebeen of posttrombotisch syndroom;
  • Pro-actief patiënten voorlichten over gebruik van orale antistollingsmiddelen en tandartsbezoek. 

Onderwerpen:

  • Bloed en bloedstolling;
  • Trombose;
  • Antistollingsmedicijnen.

De cursus bestaat uit een bijeenkomst van 2,5 uur en een e-learning, en heeft een omvang van 4,5 SBU. Deze cursus bezit het SANA-keurmerk.

Deze cursus kun je volgen als team in de vorm van een incompany cursus, op een moment en locatie wat jullie het beste past. Regelmatig verzorgen wij open inschrijvingscursussen. Je ziet deze verschijnen in de ‘agenda’ op onze website. De open inschrijvingscursussen van dit onderwerp gaan door bij een minimum van 5 deelnemers.

Deze scholing is mede tot stand gekomen met behulp van de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 195
  • SBU: 4.5