Antistolling en trombose

Gemiddeld 900 mensen per apotheek gebruiken antistollingsmedicijnen: medicijnen die de stolling van het bloed verminderen of vertragen. Ze worden ook wel bloedverdunners genoemd, maar dit is eigenlijk niet de juiste naam. Het bloed wordt niet dunner, het stolt alleen minder snel.

Wie gebruiken antistollingsmedicijnen? Mensen die bijvoorbeeld trombose hebben, maar ook mensen die hart- of herseninfarcten hebben gehad.

In deze cursus leer je meer over:
• Bloed en bloedstolling;
• Trombose;
• Antistollingsmedicijnen.

We behandelen welke antistollingsmedicijnen er zijn, en wat de werking, bijwerkingen, interacties en contra-indicaties zijn. In de cursus wordt extra aandacht besteed aan de nieuwe groep geneesmiddelen: DOAC’s.

Tot slot leer je cliëntgericht en proactief te adviseren met het oog op antistollingsmiddelen.

Na afloop van de cursus kun je:
• Cliënten voorlichten bij de uitgifte van antistollingsmedicijnen over de werking, bijwerkingen, interacties en juiste gebruik van het geneesmiddel;
• Cliënten herkennen die last hebben een trombosebeen of posttrombotisch syndroom;
• Pro-actief cliënten voorlichten over gebruik van orale antistollingsmiddelen en tandartsbezoek.

Anders dan anders!
De cursus Antistolling en trombose is naast het e-boek en de klassikale bijeenkomst (gratis) uitgebreid met een slim leersysteem om jouw kennis te vergroten en te onderhouden. Je krijgt na het volgen van de bijeenkomst via een link toegang tot de drill Antistolling en trombose. Deze drill bestaat uit vragen die je helpen om de nieuwe kennis eigen te maken én op peil te houden. Jouw kennisniveau moet een maand na de bijeenkomst op 90% zitten om je certificaat te krijgen. 
Daarna ontvang je als bonus 3 maanden lang vragen (dit kan zowel op je mobiele telefoon als op de computer). Na beantwoording van elke vraag krijg je direct feedback. Hierdoor herhaal je de lesstof zodat je deze niet kunt vergeten. Zo blijft jouw kennis op peil!

We kunnen deze cursus ook voor je hele apotheekteam organiseren. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl of neem contact op met onze cursuscoördinatoren op 030-6008520.

 • Cursus details
  Cursustitel Antistolling en trombose
  Kosten € 125,-
  Onderwerp Hart en bloedvaten
  Doelgroep Apothekersassistenten in de openbare apotheek (functiegroepen 6 en 7)
  Voorkennis MBO niveau 4
  Uren zelfstudie 3
  Studiebelastinguren (SBU) 5.5
  Aantal bijeenkomsten 1
  SANA-keurmerk 317672/ 18.1187
  Registratiepunten 5.5
 • Inschrijven
Deze cursus als incompany

Meer informatie

Hulp nodig bij je keuze?