Andere opleidingen

Andere opleidingen

In een apotheek ben je nooit uitgeleerd en krijg je regelmatig cursussen en nascholing aangeboden om je kennis up to date te houden. Zo kun je je steeds meer specialiseren en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Je kunt ook voor een vervolgopleiding kiezen:

 

 

Farmaceutisch Consulent

Dit is een hbo-opleiding aan Capabel Hogeschool. De apotheek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een productgerichte organisatie naar een organisatie waarin de individuele zorg voor de patiënt centraal staat. Uitvoering van farmaceutische patiëntenzorg (FPZ) behoort nu tot de kerntaken van de apotheek. 

Als farmaceutisch consulent ben je de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Je geeft, in samenspraak met de apotheker, zelfstandig invulling aan de farmaceutische patiëntenzorg in de (ziekenhuis) apotheek waar je werkt.

Farmakunde

Dit is een hbo-opleiding aan de Hogeschool Utrecht. De farmakundige is een schakel tussen de farmaceutische industrie, farmaceutische groothandel, (ziekenhuis)apotheek, huisarts en specialist, zorgverzekeraar, patiënten, patiëntenorganisaties en overheid. Hij is hier verantwoordelijk voor onder andere (gezondheids)voorlichting, kwaliteitszorg, management en organisatie.

Je kunt als farmakundige goed processen en projecten analyseren en managen. Daarbij staat het belang van de patiënt steeds centraal. Om dat werk goed te kunnen doen, moet je een echte teamspeler zijn.

Nascholing

Voor nacholing kun je bijvoorbeeld de klassikale cursussen van de SBA volgen. Hierdoor blijf je bij in je vak en kun je altijd de beste zorg blijven leveren aan cliënten.

Bekijk ook

  • Cursusaanbod

    Cursusaanbod

    Zoek in ons ruime cursusaanbod een cursus die jou helpt om je werk (nog) beter te doen! In ons aanbod vind je zowel klassikale cursussen als individuele cursussen.

    Lees meer »