Menu

Agressie in de apotheek, de praktijk

Incompany
Open inschrijving
Assistent
In gesprek met je patiënt

Deze cursus is voor apotheekmedewerkers die direct contact hebben met cliënten en tijdens hun werk geconfronteerd kunnen worden met lastig en verbaal grensoverschrijdend gedrag van deze cliënten. Het doel van de cursus is de deelnemers aan de hand van eigen ingebrachte situatieschetsen te laten oefenen met grensoverschrijdend gedrag en het ombuigen daarvan.

Voor het volgen van deze cursus is het noodzakelijk eerst de cursus Agressie in de apotheek; de basisprincipes te volgen of een vergelijkbare cursus.

Leerdoelen
Na afloop van de cursus kun je zodanig effectief reageren op ongewenst en grensoverschrijdend gedrag dat het reduceert, en kun je grensoverschrijdend gedrag zoveel mogelijk voorkomen.

In deze interactieve cursus ervaar je hoe het is om grensoverschrijdend gedrag om te buigen naar neutraal gedrag om op die manier het probleem op te lossen.

Ter voorbereiding inventariseert de trainer de vragen en situatieschetsen van het apotheekteam. Deze dienen als uitgangspunt voor de cursus. Aan de hand van deze praktijksituaties kun je met behulp van een professionele acteur oefenen.

Onderwerpen
De volgende onderwerpen komen aan bod:

• het effect van de eigen houding en wijze van communiceren;  
• het voorkómen en stoppen van ongewenst gedrag en agressie;  
• het uitwisselen van ervaringen.

Ben je geïnteresseerd in een teamtraining Agressie in de apotheek; de parktijk in jouw apotheek? Stuur een mail naar school@sbaweb.nl dan nemen we contact met je op.

 

Aanmelden

Op dit moment zijn er geen data gepland. Mocht je interesse hebben in deze cursus neem dan contact met ons op.

Incompany

Deze cursus kun je volgen met je team in je eigen apotheek. Neem contact op met een van onze adviseurs en vraag naar de mogelijkheden.

SBA Academie
Over deze cursus

Over deze cursus

  • Kosten: 1490
  • SBU: 4