Klik hier voor het Coronadossier met relevante informatie voor jou én antwoorden op de meest gestelde vragen over corona en jouw werk.
Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de SBA Servicedesk: servicedesk@sbaweb.nl.
Menu
Menu

Aanvragen voorschot subsidie BBL-plekken kan in mei

Aanvragen voorschot subsidie BBL-plekken kan in mei

Vanaf de vierde week van mei kunnen apotheken een voorschot aanvragen voor BBL-plekken.  Het kabinet wil bedrijven tegemoetkomen voor al gemaakte kosten en bevorderen dat leerbanen in het mbo blijven bestaan.

Met de subsidieregeling Praktijkleren stimuleert het ministerie van OCW erkende leerbedrijven om leerbanen aan te bieden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de subsidieregeling uit.

De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat een leerbedrijf een BBL’er begeleidt. Het kabinet heeft aangegeven dat bij een gedwongen sluiting de weken van 16 maart tot en met 19 mei 2020 niet op de subsidie in mindering worden gebracht.

Om bedrijven te stimuleren leerbanen te bieden, moet het budget mee-ademen met het totale aantal BBL'ers. Een start is om een gegarandeerd bedrag van € 2.700 euro uit te keren. Deze ondersteuning is hard nodig, zeker in de sectoren waar geen aanvullend bedrag beschikbaar wordt gesteld vanuit een O&O-fonds.

Bron: www.sbb.nl
Lees meer op www.rvo.nl