Wil je mijn blogs lezen? Klik op mij!
Menu
Menu

Aanvragen Subsidie Praktijkleren en Stagefonds Zorg: deadlines en ondersteuning

Aanvragen Subsidie Praktijkleren en Stagefonds Zorg: deadlines en ondersteuning

Had u afgelopen schooljaar 2019-2020 een BBL’er in dienst? Dan informeren wij u graag over de aanvraagperiodes van de subsidies Praktijkleren en Stagefonds Zorg en waar u terecht kunt voor mogelijke ondersteuning.

SUBSIDIE PRAKTIJKLEREN
Een subsidieaanvraag indienen voor het studiejaar 2019-2020 is mogelijk vanaf 1 juli 9.00 uur tot en met 16 september 2020 tot 17.00 uur. Ook als u een voorschot hebt aangevraagd in de maand juni, dan bent u verplicht alsnog de definitieve aanvraag uiterlijk 16 september in te dienen. U dient de aanvraag elektronisch in via een aanvraagformulier op mijn.rvo.nl/praktijkleren. Lees ook onze tips voor aanvragers even door.

Stapelbare subsidies en ondersteuning
De aanvragen voor de subsidie Praktijkleren die werkgevers indienen die het afgelopen schooljaar een BBL’er in dienst hebben gehad, zijn stapelbaar met de subsidievormen SectorplanPlus en Stagefonds Zorg. U kunt hierbij ondersteuning krijgen bij Zorg-Praktijkleren: tegen een kleine vergoeding (tussen de 75 en 130 euro per student afhankelijk van of u al een sectorplanplus account heeft en of u lid bent van een werkgeversorganisatie van Regioplus, is geen must) kunt u ervoor kiezen uw aanvraag te laten ondersteunen door het bureau Zorg-Praktijkleren.
Heeft u al een SectorplanPlus-account, dan kunt u gebruik maken van een koppeling tussen de portals van SectorplanPlus en Praktijkleren. Dit is niet verplicht.
Een aanvraag voor de subsidie Praktijkleren indienen via Zorg-Praktijkleren bespaart u tijd en biedt de zekerheid dat uw aanvraag op tijd en correct in behandeling wordt genomen. Aanmelden voor de koppeling kan eenvoudig via de oranje pop-up op de website van Zorg-Praktijkleren. Dit is dus ook mogelijk indien u geen Sectorplanplus account heeft en niet lid bent van een werkgeversorganisatie.

SUBSIDIE STAGEFONDS ZORG
Vanaf 21 augustus tot en met 1 oktober 2020 kunt u subsidie aanvragen voor het schooljaar 2019-2020. U ontvangt van DUS-I een brief met de link naar het vooringevulde online aanvraagformulier en een persoonlijke code. Aanvragen die na 1 oktober worden ingediend worden afgewezen. Begin dus op tijd met uw aanvraag.

Voorbereiding door SBB
De Stagefonds Zorg subsidie wordt voorbereid door SBB. Elk schooljaar inventariseert SBB via de scholen bij welke zorginstellingen studenten stage hebben gelopen. Daarnaast wordt deze leerbedrijven gevraagd om de gegevens te controleren. DUS-I gebruikt de gegevens van SBB om de aanvraagformulieren vooraf in te vullen.