Menu

Vraag binnenkort Subsidie Praktijkleren en Stagefonds Zorg aan

18-05-2021
Vraag binnenkort Subsidie Praktijkleren en Stagefonds Zorg aan

Had je afgelopen schooljaar een BBL’er in dienst? Dan informeren wij jou graag over de aanvraagperiodes van de subsidies Praktijkleren en Stagefonds Zorg en waar je terecht kunt voor mogelijke ondersteuning.

SUBSIDIE PRAKTIJKLEREN
Een subsidieaanvraag indienen voor het studiejaar 2020-2021 is mogelijk vanaf 2 juni 9.00 uur tot en met 16 september 2021 tot 17.00 uur. Je dient de aanvraag elektronisch in via een aanvraagformulier op mijn.rvo.nl/praktijkleren

Heb je een SectorplanPlus-account?
Dan is het mogelijk om tegen een aantrekkelijk tarief ondersteuning te ontvangen bij de aanvraag van de subsidie Praktijkleren. Je kunt je eenvoudig aanmelden via de Zorg-Praktijkleren 'pop-up' in je bestaande SectorplanPlus-account. Ga hiervoor naar de Startpagina in www.sectorplanplus.nl
Download hier de flyer Subsidie Zorg Praktijkleren

SUBSIDIE STAGEFONDS ZORG
Vanaf augustus tot en met 1 oktober 2021 kun je subsidie aanvragen voor het schooljaar 2020-2021. Je ontvangt van DUS-I een brief met de link naar het vooringevulde online aanvraagformulier en een persoonlijke code. Aanvragen die na 1 oktober worden ingediend worden afgewezen. Begin dus op tijd met je aanvraag. Meer informatie vind je op de website van Dus-i.

Voorbereiding door SBB
De Stagefonds Zorg subsidie wordt voorbereid door SBB. Elk schooljaar inventariseert SBB via de scholen bij welke zorginstellingen studenten stage hebben gelopen. Daarnaast wordt deze leerbedrijven gevraagd om de gegevens te controleren. DUS-I gebruikt de gegevens van SBB om de aanvraagformulieren vooraf in te vullen.

Stapelbare subsidies 
De subsidievormen Praktijkleren, SectorplanPlus en Stagefonds Zorg zijn stapelbaar.